Foto's uit het Land van Maas en Waal

Foto's uit de volgende dorpen staan op de site

Beuningen

De gemeente Beuningen bestaat uit 4 dorpen: Beuningen, Ewijk, Winssen en Weurt

Druten

De gemeente Druten bestaat uit 5 dorpen: Afferden, Deest, Druten, Horssen en Puiflijk

West Maas en Waal

De gemeente West Maas en Waal bestaat uit 8 dorpen: Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel en Wamel.

Oproep voor “Beelden uit de Regio”

Op de kabelkrant van de gemeenten Beuningen, Druten en West Maas en Waal zijn we gestart met de rubriek “Beelden uit de Regio”. Eigenlijk is dat niets anders dan slideshows met foto’s van activiteiten, gebeurtenissen en ander leuke dingen uit de gemeenten, waar mensen bij aanwezig zijn. In een 12-24 foto’s laten we zien wat er allemaal te doen is (was). De kabelkrant is er nu niet meer en we zijn daarom uitgeweken naar de Website, Facebook, Youtube en Instagram.

Elke week proberen we minimaal 2 tot 5 nieuwe fotoseries en/of video’s uit te brengen. 

Maar…. We hebben hulp nodig. We zoeken mensen die naar een evenement toe kunnen gaan, foto’s maken en die dan naar ons sturen. Zo iets hoeft geen uren te duren, in een kwartiertje tot 30 minuten kunt u al een groot aantal foto’s maken. Ook de organisatie zelf mag die foto’s sturen. Krijgt u ook nog wat gratis reclame voor de volgende keer.

U hoeft ook niet te bedenken of uit te zoeken waar u heen kunt gaan. Wij hebben een lijst met activiteiten uit de gemeenten. En dat zijn er veel, elke dag wel 2 of 3. Dus even niets te doen? Weekendje vrij? U gaat toch al ergens naar toe?

Heeft u interesse, wilt u ons helpen? Vraag ons naar een evenement of zoek er zelf een uit. Laat het ons weten zodat niet per ongeluk meer mensen hetzelfde gaan doen. Wij hebben uw hulp nodig om ons kanaal interessant te maken voor onze volgers.

Meldt u aan bij Redactie@BeeldenUitDeRegio.nl of via Whatsapp (06 47 35 05 56).

Dan de technische gegevens. We stellen namelijk wel wat eisen aan de foto’s voor we ze kunnen plaatsen en er zijn wat regels:

We hebben liefst zo’n 20-40 foto’s.

We hebben een minimale resolutie nodig. Deze is 1280 bij 720 pixels.  Als foto’s een lagere resolutie hebben moeten we gaan vergroten en dat gaat niet ten goede aan de kwaliteit. Groter is geen probleem, zelfs beter.

Heeft u een (professionele) fotocamera dan is dat natuurlijk het beste. Maar een telefoon bevat tegenwoordig vaak een uitstekende camera en werkt ook prima. Maak op een telefoon altijd liggende foto’s! Heeft u een flitser, maak daar ook gebruik van als het wat donkerder is. Gebruik auto-focus.

Zo veel mogelijk mensen, gezichten, op de foto. Dan kunnen de mensen zich terug zien op de foto.

Maak minimaal 1 foto van de gelegenheid waar het plaats vindt, ingang of naambord, zodat mensen kunnen zien waar het was.

Stuur de foto’s zo snel mogelijk  naar ons toe. Via uw PC kunt u b.v. gebruik maken van wetransfer om alle foto’s in 1 keer te versturen. wetransfer.com. Gratis en eenvoudig tot 2 gigabyte. Stuur de foto’s aan Redactie@BeeldenUitDeRegio.nl. Zet er een korte uitleg bij over wat het is en uw naam, voor vermelding.

Regionale onderwerpen uit de dorpen van de gemeenten Druten, Beuningen West Maas en Waal en Wijchen. Dat zijn ook de mensen aan wie we het willen laten zien.

Vraag voor u begint te fotograferen toestemming om dat te doen. Laat de organisatie weten dat u foto’s gaat maken voor BeeldenUitDeRegio. Er zijn mensen die dan niet in beeld willen komen. Vraag altijd ouders van kinderen om toestemming!

Onze fotografen

In de tekst bij de foto’s ziet u alleen hun voornaam. Incidentele fotografen worden met hun hele naam benoemd.
Jos Courbois

Jos Courbois

Reinier Jansen

Reinier Jansen

Henk van Coolwijk

Henk van Coolwijk

Wim Piels

Wim Piels

Roanne Frerejean

Roanne Frerejean

Neem contact op

Neem contact op