500ste Vriend museum Tweestromenland

500ste Vriend museum Tweestromenland

In museum Tweestromenland werd vanmiddag de 500ste Vriend van het museum begroet en gehuldigd. Die eer viel te beurt aan Theo Salet. ‘Ik heb in mijn hele leven nog nooit wat gewonnen of zoiets dergelijks meegemaakt. Erg leuk en ik heb vooral veel respect voor de wijze waarop de vrijwilligers en het bestuur nu aan de weg timmeren.’
Om aan een solide toekomst te werken is een jaar gelden besloten om Vrienden voor het museum te werven. dit zijn donateurs die in ruil voor hun jaarlijkse steun enkele museumvoordelen kunnen genieten. Zes vrijwilligers hebben zich hier nu al een jaar voor ingespannen en vice-voorzitter Jaap van der Veen stak vanmiddag zijn trots niet onder stoelen of banken dat deze mijlpaal nu al is bereikt. ‘We gaan na vandaag op weg naar 1.000 Vrienden en realiseren ons daarbij dat die weg minder makkelijk zal zijn dan bij de eerste 500. Dus of we hier over een jaar weer zullen staan voor de volgende mijlpaal betwijfel ik, maar dat maakt ons niet minder daadkrachtig.’
Deze foto’s en tekst zijn gemaakt door Rinie van Haren.
Kijk ook eens op Rinie’s eigen pagina www.BlikOpBeneden-Leeuwen.nl.
Op onze website www.BeeldenUitDeRegio.nl en de facebook pagina www.Facebook.com/Beeldenuitderegio staan 11 foto’s.