Succesvolle aftrap Zwerfafvalbrigade Beneden-Leeuwen

Vanmorgen is onder grote belangstelling in het gemeentehuis van West Maas en Waal de Zwerfafvalbrigade ‘Leeuwen schoon, heel gewoon!’ van start gegaan. Dit is in deze gemeente al de vijfde zwerfafvalbrigade die gestalte kreeg. Eerder werd al een start gemaakt in Dreumel, Alphen, Altforst en Appeltern. En het houdt niet op want ook in Wamel is een oriĆ«ntatie gaande.
Terwijl Lambert Romijnders, de coƶrdinator namens de Leeuwense Zwerfafvalbrigade nog even samen met Tijl Essens van de stichting Geldersch Landschap alle benodigdheden controleerde, stroomden de vrijwilligers binnen. Er waren drie keer zoveel mensen aanwezig als waar men op had gerekend.
Na de toespraken van Tijl Essens, Rob Fogteloo van Dorpsplatform Beneden-Leeuwen en wethouder Ans Mol van de gemeente West Maas en Waal gingen de 46 vrijwilligers met prikkers en zakken het dorp in om een eerste aanzet te maken van een schoon dorp. Veel leden van de Partij Beneden-Leeuwen waren bij de aftrap aanwezig, waaronder de raadsleden Anita Bull-de Heus, Ronald Orlemans en Cees van Dreumel. Ook het voltallige bestuur van het Dorpsplatform ging mee op pad. Na afloop keerden de vrijwilligers terug voor een kop koffie op het gemeentehuis en werd de volledige buit verzameld. Maar liefst 21 volle zakken werden uit de plantsoenen en bermen gehaald.

De eerste 21 foto’s zijn gemaakt door Reinier Jansen,
De rest, 18 foto’s, zijn gemaakt door Rinie van Haren. De tekst bij dit bericht is geschreven door Rinie.
Op onze website www.BeeldenUitDeRegio.nl en de facebook pagina www.Facebook.com/Beeldenuitderegio staan 39 foto’s.