Debat tussen leerlingen Pax Christi College en raadsleden

Wie zijn de betere debaters, leerlingen van het Pax Christi College of raadsleden van de gemeente West Maas en Waal? Dit gingen ze zelf uitmaken tijdens de eerste editie van een debatwedstrijd in het gemeentehuis.
De manier om jongeren meer te betrekken bij de politiek, is om ze een plek te geven in de raadszaal. Zo moeten ze gedacht hebben in het gemeentehuis. Op woensdag 27 november gebeurde het. 16 leerlingen van het Pax Christi College gingen in debat met 8 raadsleden van de gemeente, die zo sportief zijn om de strijd aan te gaan.
De debaters gingen aan de hand van 3 actuele stellingen uitmaken wie de winnaar gaat worden. De thema’s zullen zonder twijfel voor verhitte discussies gaan leiden. Zo gaan ze in debat over een verbod op het gebruik van lachgas in openbare ruimten. En zullen ze de degens kruisen over de vraag of jongeren vanaf 16 jaar ook zouden mogen stemmen voor de gemeenteraad.

Na een fanatiek en leuk debat met raadsleden van de gemeente West Maas en Waal zijn de leerlingen van het Pax Christi College als winnaar uit de bus gekomen. De jury, onder toezicht van wethouder Bert van Swam, waren onder indruk van argumenten van de leerlingen.
Deze foto’s zijn gemaakt door Reinier Jansen.