201e Leste Mert in Druten – Jos

Donderdag 7 november was de 201e editie van de Leste Mert in Druten. Nog voor de zon opkomt, dienen de eerste dieren zich al aan voor deze jaarlijkse Veemarkt. Die eerste donderdag na Allerzielen staat het dorp dan ook traditiegetrouw in het teken van koeienpoep & erwtensoep.
Het Leste Mert gevoel wordt al tientallen jaren doorgegeven van generatie op generatie. Dat geldt voor de bezoekers, maar ook voor de handelaren en kraamhouders die elk jaar weer naar Druten komen om hun waar aan te prijzen.
Van oudsher is de Leste Mert een echt volksfeest: een feest voor alle leeftijden. Naast de Veemarkt zijn er dan ook verschillende leuke activiteiten. Op de Drutense Markt is onder meer een grote kermis.
Deze serie foto’s en de video zijn gemaakt door Jos Courbois.
Bekijk ook de serie foto’s van Roanne.