Kindercollege Beuningen: Hulphonden

Sommige mensen die bijvoorbeeld slecht kunnen zien of in een rolstoel zitten, hebben een hulphond die hen bij van alles helpt. Maar wat kan een hulphond eigenlijk allemaal? Op dinsdag 29 oktober kwamen Wiepy en haar hulphond Soul naar Bibliotheek Beuningen tijdens een gratis kindercollege en gaven ze antwoord op deze en andere vragen.
Wiepy is dol op haar trouwe hulphond Soul, die haar iedere dag helpt bij dingen die ze niet zo goed kan. Wiepy zit in een rolstoel en Soul helpt haar bijvoorbeeld met dingen oprapen of aangeven. Wil je weten wat Soul allemaal kan? Wiepy vertelt er je alles over tijdens het kindercollege in Bibliotheek Beuningen. Natuurlijk was Soul er ook bij. Na afloop kregen de kinderen een leuk spreekbeurtpakketje mee. Hierin staat extra informatie om zelf een spreekbeurt over hulphonden te houden.
De foto’s zijn gemaakt door Jos Courbois.