Herdenking oorlogsslachtoffers Ewijk

Op 8 oktober 2019 is het 75 jaar geleden dat er in Ewijk een ontploffing plaatsvond van een Engelse brencarrier, waarbij maar liefst 6 personen om het leven kwamen. Dit is de aanleiding om alle Ewijkse slachtoffers van de 2e wereldoorlog op deze dag kort te herdenken, eens in de vijf jaar.
De eerste 19 foto’s (tot die met de vlaggen) zijn gemaakt bij de plek van de ontploffing, Brugstraat 8 te Ewijk. Toon Reuvers gaf daar een korte inleiding.
De volgende foto’s zijn gemaakt bij het oorlogsmonument bij de kerk in Ewijk. Daar sprak wethouder Henk Plaizier de mensen kort toe en een aantal schoolkinderen van basisschool De Reuzenpas vertelden een gedicht.
Tenslotte werden er nog wat bloemen gelegd.
De organisatie, Comité 4 en 5 mei Ewijk, ging daarna met een aantal mensen naar het kerkhof in Nijmegen om de bloemen op de graven te leggen.
De foto’s zijn gemaakt door Jos Courbois.