Expositie ‘Vrijheid zonder Vrede’

In museum Tweestromenland werd op vrijdag 4 oktober de tentoonstelling ‘Bevrijding zonder Vrede’ geopend. Het museum wil met deze expositie het licht werpen op de gevoelens van de bewoners en de Stoottroepers in de laatste oorlogswinter. Vanaf zaterdag 5 oktober is de tentoonstelling geopend voor publiek.
Na de operatie Market Garden kwam de frontlinie op de Waal te liggen. Aan de zijde van de Betuwe lagen de Duitsers is bezet gebied, aan de zuidzijde lagen de geallieerden, maar van bevrijding was zo dicht aan het front nauwelijks sprake. Zuid-Nederland daarentegen was bevrijd, in deze regio werd de strijd volop gestreden. De angstige maanden van oktober 1944 tot mei 1945 worden op de tentoonstelling uitgebreid in beeld gebracht.
De foto’s zijn gemaakt door Rinie van Haren. Kijk eens op zijn website www.BlikOpBeneden-Leeuwen.nl