IKC nu officieel geopend

In mfa De Rosmolen kwamen op donderdagmorgen 26 september alle betrokken partijen bijeen die samenwerken in het nieuwe IKC. De officiële opening zou op deze ochtend worden verricht. Namens de gemeente West Maas en Waal heette Sandra Janssen alle genodigden welkom waarna ze het woord gaf aan wethouder Bert van Swam. Hij sprak zijn trots uit voor het realiseren van het unieke IKC, het Integraal Kind Centrum dat uniek is omdat dit het eerste in Nederland is waar kinderen vanaf 0 tot 14 jaar onderdak vinden. Daarna was het woord aan rector Lex van Drongelen van Pax Christi College. Hij was blij dat er een nauwe verbinding is ontstaan tussen de basisscholen en het voortgezet onderwijs. De verbinding heeft een zichtbaar element in de vorm van het Tech-lokaal waar techniek voor basisscholen en voortgezet onderwijs samenkomen. Als derde spreker was Eddy Brunekreeft aan de beurt en na hem nam Lia van Megen het woord als directeur SPOM, de overkoepelende organisatie van de meeste basisscholen in West Maas en Waal en Druten. Zij bedankte haar voorgaande sprekers met een streekpakketje.
Daarna ging iedereen door de regen richting het Kindcentrum, er waren paraplu’s geregeld om enigszins droog aan te komen. Bij aankomst kwamen alle kinderen naar buiten, sommigen zochten een schuilplaats onder de paraplu van de wethouder. Nadat iedereen nog even was toegesproken door Helma de Haardt, directeur van OBS De Wijzer, mochten enkele kinderen de naam onthullen. ‘Kindcentrum Beneden-Leeuwen’ staat voortaan te lezen bij de ingang van het IKC aan de Heideakkerweg. Na alle officiële verplichtingen ging iedereen vliegensvlug naar de binnen waar het warm en vooral droog was. Voor de gasten stond er een rondleiding gepland. Zij werden door de leerlingen in kleine groepjes door het Kindcentrum geleid. Opvallend was de tijd die men doorbracht in het Tech-lokaal. Iedereen was onder de indruk van wat daar allemaal mogelijk is. Techniek wordt hier in vele facetten onder de aandacht gebracht. Het was voor de genodigden fascinerend om te zien hoe er 3D pannenkoeken waren gemaakt.
Tekst van Rinie van BlikOpBeneden-Leeuwen.nl
Foto’s gemaakt door Reinier Jansen.