Jan de Koele Zwemtocht

188 deelnemers vertrokken zaterdag om 14.00 uur voor de Jan de Koele zwemtocht, de jaarlijkse zwemtocht over de Maas naar Appeltern. De start was bij de aanlegsteiger van het veerpont het Heerlijk Veer in de haven van Batenburg. De zwemtocht heeft een recreatief karakter en kent daarom geen winnaars.
De omstandigheden waren ideaal. De temperatuur van het water was prima en van de temperatuur was bij de start 20 graden. Dit jaar dreef er geen blauwalg in het water. Dat was immers de reden van de afgelasting vorig jaar.
De zwemtocht werd dit jaar voor de 34ste keer gehouden. De zwemtocht van 3.5 km kent geen wedstrijdelement. Na ongeveer 45 minuten kwam de eerste zwemmer bij de finish in Appeltern aan. Door de organisatie, de stichting tot behoud Jan de Koele zwemtocht, werd een medaille uitgereikt aan de deelnemers die de tocht hadden volbracht.
De foto’s zijn gemaakt door Reinier. Jos heeft de video gemaakt.