De Dag van Druten – Roanne

Altijd op de eerste donderdag van augustus, dit jaar echt op 1 augustus, is er weer de Dag van Druten.
Druten-Promotie de organisator van de Dag en Avond van Druten, brengt bij de 45e editie weer als vanouds tal van activiteiten voor jong en oud.
Op de Hogestraat en Kattenburg is weer de traditionele braderie. Lekker slenteren, snuffelen en kopen. Tussendoor is zowel voor volwassenen als kinderen vanalles te beleven. Vooraan op het plein voor de Blokker zijn de kinderboerderij en het ponyrijden. Je kunt vier groepen straatmuzikanten tegenkomen, een straatclown en ook kunnen kinderen zich laten schminken.
Op het Marktplein kunnen de kids zich ook helemaal uitleven: glijbanen, speeleiland, draaimolen, jumping balls, slingerbal, hindernisbaan, base jump, bungee trampoline en een klimwand van 10 meter hoog. Daarnaast nog een virtual simulatiehal met mountainbike, rallyrace en twin motorrace als extra attractie.
Op het parcours zijn er diverse terrassen voor versnaperingen en een drankje. Dit jaar is er op het Marktplein ook een terras waar een versnapering, ijsje en/of drankje genuttigd kan worden. Als de kinderen actief bezig zijn op de diverse attracties, kunnen de ouders lekker bijkletsen met vrienden en kennissen, ook op het attractieplein.

De foto’s van deze serie zijn gemaakt door Roanne Frerejean.