Kijkdag speeltoestellen veiling

De gemeente Beuningen gaat de komende weken zo’n honderd speeltoestellen voor kinderen verkopen. Dat gebeurt via een openbare online veiling van 7 juni tot en met 24 juni.
De gemeenteraad heeft flink bezuinigd op speelplekken, onder meer omdat het kindertal terugloopt en sommige speelplekken niet meer in trek blijken te zijn bij de jeugd.
De afgelopen maanden zijn er veel speeltoestellen vervangen en herplaatst. Door het inkrimpen van het aantal speelplekken zijn er ongeveer 100 toestellen vrijgekomen. Beuningen wil nu dat deze overbodige speeltoestellen een nieuwe bestemming krijgen, waardoor hun levensduur wordt verlengd. De gemeente is blij met deze “duurzame oplossing”.
De online veiling opent op vrijdag 7 juni om 16.00 uur en sluit op maandag 24 juni om 20.00 uur. Op donderdag 13 juni is er een kijkdag van 13.00 tot 15.00 uur op de gemeentewerf in Beuningen. Dan kan men de speeltoestellen ‘in het echt’ nader bekijken.

Meedoen aan de veiling? Interesse in wat het kost? Alle toestellen bekijken? Kijk op https://www.onlineveilingmeester.nl/nl/veilingen/2610
De foto’s op de Werf zijn gemaakt door Jos.