Nationale Buitenspeeldag Lauwe

12 juni 14 uur stond in de agenda voor de Nationale Buitenspeeldag, laat het nou om 11 uur al beginnen te stortregenen. Voor de organisatoren toch een klein probleem, na het goed bestuderen van de buienradar, werd besloten het te verschuiven naar 15 uur. Klokslag 15 uur begon kindervriend Jochem van Gelder z’n welkomst woordje en prompt de zon kwam achter de wolken vandaan. Jochem nodigde alle kinderen uit om met het treintje van Theo mee te gaan, na een leuke rit door Lauwe ging dan de grote stoelendans beginnen. Na 2 ronde proeflopen ging de echt stoelendans beginnen. De bestuurder van het treintje (Theo) wordt nu Wimke Van Ooijen genoemd, de verwarring bij de kinderen was van hun gezicht af te lezen, gelukkig kreeg Jochem alles weer in het gareel. Na vele ronde wint uiteindelijk Liz die er een mooie paraplu mee wint. Daarna zijn de kinderen vrij om te doen wat ze willen, zandkasteel bouwen in de tijdelijke zandbak, krijten maar dan nu midden op de weg, blikken omver gooien, kortom een mooie speeldag. De vier vriendinnen Colette, Sandy, Corina en Lucie hebben er echt werk van gemaakt en kunnen terug kijken op een mooie middag.
De foto’s die u hier ziet zijn gemaakt door Reinier Jansen.