Veerdamfestival in Druten

Op Hemelvaartsdag, 30 mei, begon de eerste editie van het Veerdamfestival in Druten. Een vierdaags festival, ter gelegenheid van de opening van de nieuwste pleisterplaats van Maas en Waal. Een kleinschalig en intiem festival, met een laagje zand, cocktails, (speciaal)bieren, BBQ-gerechten en lekkere muziek. Bovendien is het festival vier dagen gratis te bezoeken.
‘We willen dat het Veerdamfestival voelt als een tuinfeest met vrienden’, aldus de organisatie. ‘In dit geval één hele grote achtertuin, ofwel de Veerdam. De sfeer zal dan ook ongedwongen zijn. Er kan gedanst worden op de klanken van lokale bands en dj’s, maar men kan ook heerlijk loungen of samen genieten van verassende gerechtjes.’
Deze foto’s zijn gemaakt door Roanne Frerejean op de eerste dag van het festival.