Vrouwendag in Beuningen

Vrijdag 8 maart was het Internationale Vrouwendag. Op deze dag stonden vrouwenthema’s centraal die te maken hebben met emancipatie en participatie. Dit jaar is het thema: ‘Heldinnen’, met extra aandacht voor dames die zich hebben ingezet voor de rechten van de vrouw of voor gelijkheid, of soms ook iets dichter bij huis: vrouwen die zich enthousiast inzetten voor hun medemens.
De Beuningse viering van Internationale Vrouwendag vond plaats in Bibliotheek Beuningen en De Leghe Polder. Het doel was ontmoeting en het vergroten van de maatschappelijke betrokkenheid. Op het programma stond: Opening door Burgemeester Bergman, een documentaire, Beuningse heldinnen in het zonnetje, een speeddate met de heldinnen, een workshop zumba door Confidance, Syrische dans en allerlei hapjes en drankjes, verzorgd door nieuwkomers.
De foto’s en video zijn gemaakt door Jos.

En een korte versie van onze streekomroep RN7: