Leegvissen van visvijver

Wij gaan de vijver aan de Middendam anders maken. We maken de vijver groter. Om dit te kunnen doen moeten we het water uit de vijver halen. Dit doen we door deze leeg te pompen. Wat gebeurt er dan met de vissen? Daar hebben we jou voor nodig. De vissen en waterdieren die nu in de vijver zitten, mag jij mee verplaatsen. Je doet dit samen met iemand die heel veel van vissen weet (ecoloog). In de vijver zitten stekelbaarsjes en giebels (lijkt op een wilde goudvis). Onze wethouder Ans Mol helpt ook mee.
Om 13 uur was het zo ver, de visvijver aan de middendam in Alphen werd leeggevist door de jeugd. Er werd van alles gevangen door de kinderen, net toen wethouder Ans Mol ook de handen uit de mouwen stak, kwam er een hevige hagel bui over.
De foto’s zijn gemaakt door Reinier Jansen.