Dickens Festijn 2018

Op zondag 16 december 2018 herleefde de Engelse stad uit de 19e eeuw in volle glorie tijdens het jaarlijkse Dickens Festijn. Honderden personages uit de beroemde boeken van de Engelse schrijver kwamen die dag tot leven in het historische centrum van Druten. Straten bedekt met stro en gevuld met heerlijk geurende kerstbomen zorgden ervoor dat bezoekers helemaal werden ondergedompeld in de sfeer van het roemruchte Victoriaanse tijdperk.
Bezoekers van het Dickens Festijn in Druten werden getrakteerd op schilderachtige Dickens-taferelen, indrukwekkende straattheateracts, koren en muziekgroepen, bourgondische horecapunten, nostalgische kinderspelen, een knusse kerstfair, verteltheater, miniconcerten, ambachten, knisperende kampvuren, nostalgische kermis en stadsomroeper.
De foto’s zijn gemaakt door Reinier Jansen. Jos heeft de video gemaakt.