Bloembollen mozaïek in Wamel

Aankomend voorjaar komt in het park Grote Gemeente in Wamel een mooi mozaïek van bloembollen tevoorschijn. Een initiatief van het dorpsplatform Wamel. In maart 2018 ontving dit dorpsplatform een subsidie van € 750 van de gemeente voor haar leefbaarheidsproject. Een deel van dit budget wordt nu ingezet voor de bloembollen in het park.
Kinderen van groep 8 van basisschool De Laak uit Wamel maakten mooie ontwerpen voor deze bloembollen mozaïek. Het ontwerp van Chèraly uit groep 8 is gekozen om in het park aan te leggen. Op 17 december werden de bloembollen door de kinderen gepoot. De eerste bloembollen werden door Chèraly en wethouder Ans Mol gepoot.
De bollen komen jaarlijks in het voorjaar op. Als ze uitgebloeid zijn, is er weer gazon in het park. In het voorjaar komt er dus kleur op het gazon door de bloeiende bollen.
Dit project is in samenwerking met de basisschool De Laak, RIBW Wamel en de gemeente tot stand gekomen en uitgevoerd.
De foto’s zijn gemaakt door Reinier.