Pompoenendag in Puiflijk

Wie aan pompoenen denkt, die denk aan de familie Reijnen. Al jaren organiseren vader en zoon Geert en Henry, samen met hun gezinnen, in september een Pumpkin en Countryfair op hun sierteeltbedrijf. Wie denkt dat de koek na al die jaren een keer op is, die heeft het mis. De Puiflijkse pompoentelers blijven het publiek verrassen, met de veelzijdigheid van de welbekende vrucht.
Dit jaar zet de familie Reijnen zich, samen met tientallen vrijwilligers, tijdens het jaarlijkse pompoenenevenement extra in op de toepasbaarheid van de pompoen in de keuken. Op verschillende plekken experimenten momenteel Puiflijkse hobbykoks met allerhande gerechtjes. ‘De heerlijke soep is inmiddels bij menigeen bekend’, vertelt Henry Reijnen. ‘Maar wat te denken van een bruschetta met gegrilde pompoen en geitenkaas, een milkshake met pompoen, pompoenpudding, pompoengratin en een vernieuwde jam met pompoen.’
Uiteraard is er naast de proeverijen in- en rondom de bedrijfshal aan de Oude Koningsstraat volop entertainment voor jong en oud. ‘Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld knutselen met pompoenen, is er een gezellige markt en zijn er optredens van diverse koren’, besluit Henry.
De foto’s zijn gemaakt door Jos.