Open Monumentendag De Oude Toren van Puiflijk

Zaterdag 8 en zondag 9 september was het weer Open Monumentendag. Op vele plaatsen in het land kon u tijdens dit weekeinde unieke monumenten bezoeken, ook in Puiflijk.
Daar opende burgemeester Van Riswijk de Open Monumentendagen in de Oude Toren, die voor het eerst in haar ruim 550 jaar bestaan de poort voor bezoekers opende. U kon dan niet alleen de toren van de binnenkant bekijken, maar ook beklimmen. En als u er dan toch was, kon u zich meteen onderdompelen in de geschiedenis van zowel de toren als van het dorp Puiflijk.
Zo is de Stichting Oude Toren Puiflijk er in geslaagd een bijzondere primeur binnen te slepen, namelijk de presentatie van de Canon van Puiflijk. Nadat eerder in Brussel het Huis van de Europese Geschiedenis is geopend, Nederland en Gelderland hun Canon hebben samengesteld, valt Puiflijk op 8 september de eer ten deel om als eerste in Maas & Waal een eigen Canon te krijgen.
Video van Reinier Jansen.