Oldtimer Toerrit in Maas en Waal

22 april 2018 – Na de koude winterperiode begint het bij menig oldtimerbezitter weer te kriebelen om de geliefde oldtimer of exclusieve auto uit te laten tijdens een rit van circa 80 km lang. Een goede reden om in te schrijven bij de Voorjaarsrit van Klassiek Mechaniek Zeeland.

Bij Ontmoetingscentrum De Mijlpaal in Hernen werd de registratie gedaan en konden de oldtimes door bezoekers goed bekeken en gefotografeerd worden. De rit ging iets over 11 uur van start in een rustig tempo zodat de wagen iets uit elkaar reden. Er werden circa 80 oldtimers verwacht bij de start. maar het mooie weer zorgde voor meer oldtimers dan normaal.

Een rit door het mooie Land van Maas & Waal en Brabant. De route voerde de deelnemers zoveel mogelijk over rustige landelijke binnenwegen, via Horssen, Altforst en Maasbommel naar de veerpont van Alem, om in Brabant uit te komen. Vandaar uit via dijken en polderwegen naar het eindpunt in Zeeland, bij Zalencentrum ‘Het Witte Huis’. Daar waren alle deelnemende oldtimers weer uitgebreid te bezichtigen. Foto’s en video door Jos.