Lauws Liedjes Festival

18 maart 2018 – Zondag barste het Lauws Liedjesfestival weer los in zaal Janssen Steenberg aan de Zijveld in Beneden-Leeuwen. Het koor “Trug in de tèd” organiseerde al weer voor de achtiende keer het jaarlijks “Smartlappenfestival”, dat destijds omgedoopt werd in het “Lauws Liedjesfestival”.
Dit jaar had “Trug in de tèd” weer twee koren uitgenodigd, namelijk Meidenkoor “Woest Genoegen” uit het Brabantse Hank en herenkoor “De Rooise Dommelklanken” uit St. Oedenrode. Woestgenoegen is een koor dat als doelstelling heeft het vertolken van de Nederlandstalige evergreens. Het koor telt ongeveer 32 leden en wordt geleid door Mieke van den Velden. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door Jan de Wijs. Herenkoor “De Rooise Dommelklanken” uit St. Oedenrode bestaat dit jaar haar 25-jarig bestaan en werd in 1998 werd opgericht door Frenk van Mierlo. Uiteraard verzorgde ook gemengd koor Trug in de tèd, bestaande uit zo’n 60 zangers en zangeressen, een optreden. Alle koren zongen elk veertien liedjes in twee blokken, dus in totaal 42 liedjes in zeer verschillende stijlen. Foto’s en video zijn gemaakt door Reinier.