Leste Mert in Druten

9 november 2017 – De Leste Mert is een traditie in Druten. De laatste veemarkt van het jaar wordt donderdag voor de 199ste keer gevierd. Ook dit jaar worden er weer tienduizenden bezoekers verwacht. De scholen in het dorp in het Land van Maas en Waal zijn vanwege het feest gesloten. Er zijn dit jaar minder pony’s. Dat komt doordat enkele dagen geleden de Hedelse paardenmarkt was en daar is al heel wat verhandeld, weet Leste Mertbaas Martien Pardoel. Wel zijn er wat meer koeien dan vorig jaar volgens Pardoel.

We hebben nog al wat foto’s gemaakt. Hier zijn er maar liefst 120. Nummers 1 t/m 100 zijn gemaakt door Jos, 101 t/m 120 door Reinier.

Daarnaast hebben we video opgenomen. Er komen hier 3 video’s te staan.
1. De slideshow zoals die ook op TV te zien is,
2. Een korte impressie van RN7, onze collega’s uit Nijmegen. Video: Reinier en montage RN7,
3. Een langere impressie van RTV Totaal. Video: Reinier en montage: Jos.

Beeldenshow

Korte versie van RN7:

Langere versie van RTV Totaal: