Voorronde Grote Digitaalstrijd in West Maas en Waal

4 september 2017 – De Grote DigiTaalStrijd in de raadzaal van het gemeentehuis. Wethouder Bert van Swam zit in de jury. De avond werd gepresenteerd door Burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld.
In het kader van de Week van de Alfabetisering heeft Bibliotheek Rivierenland de Grote DigiTaalStrijd ontwikkeld. Op zeven locaties in Regio Rivierenland vinden tegelijkertijd de voorrondes plaats.  De Grote DigiTaalStrijd is een battle voor het goede doel. De opbrengst komt ten goede aan de inrichting of uitbreiding van speciale leer-/werkplekken in onze Bibliotheken. Mensen die dat nodig hebben kunnen op deze plekken gemakkelijk, doelgericht en onder deskundige begeleiding aan hun vaardigheden werken. De battle-avond bestaat uit een ouderwets, offline dictee en een eigentijdse online quiz waarin taal- en digitale vaardigheden centraal staan. In de pauze kreeg Addy van Meerten het eerste exemplaar van haar glossy magazine “De Addy’ uitgereikt. Addy is laaggeletterd en taalambassadeur in West Maas en Waal en staat bekend als toiletjuffrouw bij evenementen in gemeente West Maas en Waal. Foto’s: Renier.